lördag 3 september 2011

Tjejmilen - så var loppet!

Personbästa på tjejmilen, 58.13! Så jävla nöjd!!!

Det var gassande sol från klarblå himmel idag. Hela stockholm vimlade av tjejer med alecta-påsar (reklam) och löpartights. Vi kom till gärdet vid 11.30. Planen var att springa i startgrupp 5, första gruppen efter de seedade grupperna. 5:an startade 13.25. 12.30 ställde vi oss i de oooootroligt långa, långsamma toakön. Där stod vi i 45 minuter!!! Alldeles för få bajamajjor kan man väl konstatera. Detta resulterade i att vi inte kom in i startgrupp 5, vi hamnade i led 8 istället. Surade över det ett tag, men stämningen i gruppen var bra och det kändes som att alla var springsugna. Vi stod nästan längst fram i vår startgrupp.

13.45 gick så startskottet för vår grupp. Kom iväg bra, hamnade bakom en tjej med grön tröja som sprang på i ett bra tempo. Tog rygg på henne, de första två km, sen kroknade hon lite, tack för draghjälpen den första biten. Sprang om henne och många många fler. Det var trångt på många ställen, man fick sicksacka fram för att komma fram, men det var ju över 30 000 tjejer som sprang.

Vid fem km hade jag bestämt att fylla på med lite raketbränsle (maxims gel), oavsett hur jag kände mig. Tryckte i den, kände mig stark, benen var pigga, massor med energi. Väntade på backen som skulle komma vid 6.5 km, märkte den knappt. Trångt som bara den vid 7-7.5 km, smal nedförslöpa, där många gick. Det var bara att hoppa ut i vegetationen och låta benen rulla. Mycket publik vid djurgårdsbron, men de var rätt tysta....

Sista backen vid 9 km lång och seg, benen kändes tunga, det var trångt, många som gick. Hörde Kajsas ord i huvudet, "trippa upp för backarna", gjorde det. Lätt nedförslöpa, en sväng, lite mer rakt och sen upploppet. Liten spurt på slutet :)

Kände mig stark hela vägen, tror att det hade kunnat gå lite fortare om det hade varit mindre folk.




2 kommentarer:

  1. Vad roligt med PB!!!!
    Grattis till fin tid!
    Jätte kul att läsa om loppet!!!!
    Och du var ju stark hela vägen så du byter nog PB snart igen :-)
    Kram kram

    SvaraRadera